На головну Новини Антитренди в облаштуванні інтер’єру. Речі, які не варто купувати в нову квартиру

Антитренди в облаштуванні інтер’єру. Речі, які не варто купувати в нову квартиру

Обрати квартиру

Як бути в тренді та не зіпсувати нову квартиру? Не купуйте зайві, застарілі та безкорисні речі. Саме так – усе дуже просто!

Ділимося з вами списком цих речей та пояснюємо чому їх не варто застосовувати в сучасному інтер’єрі.

1. Шкіряний диван

Колись такі дивани вважалися модними, бо наче робили інтер’єр дорогим. Проте зараз це про відсутність затишку, холод, некомфортність та асоціації з кабінетом, офісним приміщенням. Надавайте перевагу диванам з текстилю, спеціальних тканин, які виглядають м’яко та затишно у будь-якій кімнаті.

2. Люстра «павук»

Популярність такої люстри, та й загалом використання лише центрального освітлення вже відійшла. Проте й зараз в магазинах не рідко можна зустріти варіанти такого освітлення. Велика, похмура, незручна і схожа на павука люстра може зіпсувати ваш інтер’єр. Створіть оригінальне освітлення квартири з невеликими точковими світильниками, торшерами та настільними лампами, які вдало доповнюватимуть сучасний інтер’єр. 

3. Глянцеві фасади на кухні

Від такого рішення варто відмовитися у новому житлі, не лише тому, що це не практично, а й тому, що такі фасади здешевлюють вигляд кухонних меблів. Дизайнери радять використовувати фасади з матовим покриттям.

4. Фотошпалери

Такі шпалери зараз можуть виглядати досить реалістично й органічно, проте в переліку сучасних трендів ви їх не знайдете. Замість них стіну можна розбавити картинами. Але не у широкій позолоченій рамі, краще обрати мінімалістичну раму або взагалі обійтися без неї, повісивши на стіну плакат.

5. Шторка у ванну

Купівля навіть однотонної чи прозорої шторки у ванну буде помилкою. Вона зменшує та дуже обтяжує простір. Крім того, на шторах може розмножуватися грибок і пліснява. Альтернативою їй давно стала скляна перегородка, яка є лаконічною, зручною та довговічною. 

6. Кольорова підсвітка

Якщо ви у гонитві за стильним та яскравим освітленням вирішили купити барвисту LED-підсвітку, то точно не здивуєте тих, хто стежить за трендами інтер’єру. Адже зараз куди стильніше виглядає м’яке освітлення, наближене до природного.

7. Пластмасові комоди та полички 

Часто є бажання зекономити, коли йдеться про зберігання речей у ванній кімнаті чи гардеробній, тож пластикові меблі здаються хорошим варіантом. Проте ви можете зіпсувати загальний вигляд кімнати, здешевити її. Тож рекомендуємо робити вибір на користь якісних та стильних полиць з натурального дерева, ДСП чи металу. Корисними можуть стати й органайзери для впорядкування речей.

8. Двері з різьбленням, фігурними вставками та склом

Міжкімнатні двері з простими формами, без рамок та скла з візерунком – це те, що додасть стилю вашій квартирі. Тож звертайте увагу саме на такі моделі, обирайте просту фурнітуру. А якщо все ж хочете скляні вставки, то зупиніть свій вибір на напівпрозорому або матовому склі.

9. Малоформатна плитка

Маленька плитка давно вже не актуальна для оформлення стін та підлоги. Вона зменшує приміщення, розпорошує загальний вигляд. Розміри такої плитки зазвичай 30х30, 40х40, 60х30. Проте зараз популярними та стильними на вигляд є широкоформатна плитка, керамограніти. Розмірами мінімум 60х60 і більше: 80х80, 120х60, 120х120.

10. Глянцева натяжна стеля

Глянець на стелі перенесе вашу кімнату за стилем набагато років назад. Крім того, це дуже складний у догляді матеріал, має низьку зносостійкість. Також дзеркальна поверхня над головою може негативно впливати на ваш психологічний стан. Якщо все ж ви хочете натяжну стелю у новій квартирі – використовуйте матові, білі поверхні.

Такі речі ми виділили як антитренди у сучасному інтер’єрі й рекомендує забути про них та не купувати в нову квартиру. Звісно, у вас завжди є вибір, але чи хочете ви жити серед несмаку? 

Обрати квартиру