На головну Новини Яку квартиру обрати: на етапі будівництва чи готову до ремонту? Поради менеджерів з продажу компанії blago

Яку квартиру обрати: на етапі будівництва чи готову до ремонту? Поради менеджерів з продажу компанії blago

Обрати квартиру

При виборі власного житла одним із перших питань для покупців є вибір між квартирою на етапі будівництва та готовою до ремонту.

Обидва варіанти мають свої плюси та мінуси. Щоб допомогти тим, хто зараз стоїть перед таким вибором, ми звернулися до експертів з відділу продажу компанії blago. Вони поділилися своїми думками та надали професійні поради щодо вибору між цими двома варіантами.

Які переваги є в купівлі квартири на етапі будівництва?  

Менеджер Юрій: Квартири на етапі будівництва – це перш за все хороше капіталовкладення. Воно підходить для тих, хто не хоче, щоб гроші лежали вдома в сейфі, а працювали на них. У нас багато клієнтів обирають Manhattan UP, IQ House, A5 та інші ЖК від blago, які зараз знаходяться на активному етапі будівництва. Особливо, якщо покупці мають ціль перепродати квартиру в майбутньому. І це справді приносить прибуток, адже ціни на готове житло вищі на 30% і більше. Я б сказав, що це розумна інвестиція, бо мати нерухомість, яка ледь не щодня дорожчає – набагато краще, ніж купу грошей в банці, які можуть знецінюватися (сміється).

ЖК “IQ House”

Менеджерка Оля: Особисто я помітила тенденцію, що квартири на старті будівництва обирають ті, хто немає коштів на вже готове житло або можуть  почекати здачу будинку. Також важливою перевагою є те, що можна побачити як проходить будівництво, які матеріали використовує компанія. Якщо у квартирі вільне планування, то на ваш розсуд будівельники можуть розмістити міжкімнатні стіни. Така опція є у багатьох ЖК компанії blago, в U ONE, UNION, Паркова Алея, Comfort Park, Manhattan UP.

Район “Manhattan UP”

Що ще чекає на клієнтів, які обирають квартири на етапі будівництва?

Менеджер Юрій: Не можемо оминути перевагу, яка для багатьох клієнтів є важливою – це великий вибір. Тобто на старті будівництва є можливість вибрати ідеальну квартиру під ваші потреби. Є вибір різних планувань, виду за вікном і розміщення на поверсі. Наприклад, можна обрати видову квартиру з великою вітальнею на 17 поверсі й щодня спостерігати за неймовірним заходом чи сходом сонця. Такий вибір зараз є в нашому SKYGARDEN, між іншим, це буде найвищий ЖК в Івано-Франківську (прим. редакції: 19 поверхів). 

Менеджерка Оля: Часто через недобросовісних забудівників у покупців є упередження щодо придбання житла, яке ще будується. Адже трапляються історії, у яких будівельні компанії не виконують свої зобов’язання перед покупцями, не здають будинки вчасно, не здійснюють обіцяні роботи й так далі. А найпроблемнішим є те, що будівництво припиняють, заморожують об’єкти. У blago такого не було жодного разу й ми можемо гарантувати, що й не буде. Адже навіть у такі складні часи продовжуємо будувати, підтримуємо економіку та будівельний фронт нашої країни. 

ЖК “UNION”

Менеджер Юрій: Саме так. Зараз ми будуємо 11 об’єктів одночасно й наші будинки здаються вчасно, покупці отримують ключі від квартир та впевнено починають ремонти. Не було такого, щоб компанія blago недобудувала об’єкт. Навпаки з кожним новим проєктом ми вдосконалюємо будівництво та архітектуру наших ЖК. Прагнемо до того, щоб будувати міста, а не ЖК й здійснювати мрії про нове та сучасне житло. 

Чим привабливі квартири готові до ремонту? 

Менеджерка Оля: Готова до ремонту квартира дає змогу швидко заселитися. Тобто можна одразу розпочинати ремонт і через 2-3 місяці після покупки вже сидіти на кухні за обіднім столом. 

Менеджер Юрій: Так, у цьому варіанті не потрібно чекати завершення будівництва. Купуючи житло в зданому будинку, ви отримуєте готове до проживання середовище – вже облагороджену територію, дитячий майданчик, запущені усі комунікації та ліфт, інфраструктуру всередині комплексу, яка розвивається. Крім того, при виборі менеджер може все це показати наочно, завести вас у квартиру, щоб ви оцінили розмір приміщень, розташування кімнат і загальний стан. Це, як на мене, допомагає зробити впевнений, спокійний вибір.

ЖК “Comfort Park”

Чому клієнти обирають квартири готові до ремонту?

Менеджерка Оля: Клієнти, які обирають готові до ремонту квартири, часто поспішають і хочуть закрити це питання якнайшвидше. Тому виїзд на об’єкт і можливість побачити всю картинку, відчути атмосферу ЖК та його мешканців – це великий плюс до вибору. Ми щодня буваємо у будинках, які вже здані в експлуатацію, або знаходяться на порозі до цього, бо запити на готове житло непоодинокі. Але в такому пошуку радимо не зволікати, бо готові квартири зараз мають попит. Їх можна розглянути в наших комплексах: Comfort Park, Паркова Алея, Manhattan, Family Plaza, Union. 

Житловий масив “Паркова Алея”

Менеджер Юрій: Загалом можна знайти золоту середину й обрати для себе найкращий варіант по готовності, вартості та інших параметрах, які можуть бути важливими для клієнта. А менеджери blago завжди готові в цьому допомогти та надати професійну консультацію. 

Відділ продажу blago: +38 (067) 761-30-56

Обрати квартиру