На головну Новини Як правильно провітрювати квартиру взимку? Корисні поради для комфорту та здоров’я

Як правильно провітрювати квартиру взимку? Корисні поради для комфорту та здоров’я

Обрати квартиру

Провітрювання квартири — це здавалося б дуже проста дія, яка не вимагає рекомендацій. Проте це не так. До провітрювання кімнат, особливо взимку, варто ставитися відповідально. Адже це про атмосферу у вашому домі, про ваше самопочуття та здоров’я.

На щастя, існує ряд рекомендацій, які допоможуть вам з турботою ставитися до себе та своєї оселі.

  1. Не провітрюйте кімнату надто довго. Нетривале провітрювання буде не дуже корисне, але й занадто довге також. Тому можете скористатися методикою 5х5. Дана методика передбачає провітрювання не більше п’яти хвилин п’ять разів в день. Якщо є можливість, то відкрийте їх так, щоб зробити вентиляцію між кімнатами.

Цей спосіб підійде для людей, які багато часу проводять вдома, не часто виходять на вулицю або хворіють.

  1. Методика провітрювання 3х5. Підійде для вас, якщо ви проводите вдома небагато часу. Правила такого провітрювання наступні: відчиняйте вікна тричі на добу – ранком одразу після пробудження, коли приходите додому та увечері перед тим, які вкластися спати.

Таким чином свіже повітря заповнить вашу кімнату, а все тепло не вийде на вулицю.

  1. Не ігноруйте скло, яке запотіває. Конденсат – це одна з перших ознак неправильної вентиляції та високої вологості. Як наслідок може з’явитися грибок.

Тому не відкривайте взимку кватирки чи мікропровітрювання, а регулярно влаштовуйте невеликі провітрювання з повністю розкритими вікнами.

Також не ставте меблі під вікном впритул до стіни. Там дуже погана циркуляція повітря, що посприяє появі плісняви.

  1. Зверніть увагу на вологість у кімнаті. У випадку, якщо вона більше ніж 60%, то провітрювання необхідно здійснювати дуже часто. Адже так вашій квартирі грозять пліснява, грибки та пилові кліщі. Вони провокують проблеми з диханням та алергічні реакції.

Якщо вологість нижча ніж 40% подбайте про більше зволоження повітря, оскільки при “сухому” кліматі кімнати підвищується ризик застуд для її мешканців.

Використовуйте ці прості поради для провітрювання кімнат у холодну пору й у вашій оселі буде зажди комфортно та приємно.

 

Обрати квартиру